Ongeletterde Boer

De wederwaardigheden van een feauteauf*ckende reaguurder


zondag 1 oktober 2006

Terug naar de Gouden Eeuw

Balkenende droomt van de Gouden Eeuw. "De eeuw waarin het kleine Nederland zich op eigen kracht naar de top werkte". Hij is niet goed bij z'n hoofd. Ja, natuurlijk: Rembrandt en Michiel de Ruyter. Mooie tijd was dat. De Balk roept zelfs op tot een "VOC-mentaliteit". Hij is echt gestoord. Nederland liet zich naar de top werken.
De 17e eeuw was een "gouden eeuw" omdat het geld Nederland binnenstroomde door de handel in Afrikaanse slaven, doordat er in Indiƫ een monocultuur werd opgelegd en zo (trapsgewijs via lokale machthebbers) de bevolking werd uitgebuit, door grootschalige drugshandel (opium), door oorlogen te voeren, door moord, brandstichting en kaapvaart. De zilvervloot binnengehaald door Piet Hein! Maar het was wel Spaans zilver, dat weer uit Zuid-Amerika was geroofd. Ja, een mooie tijd. De VOC was bovendien een handelshuis dat uit naam van de Staten Generaal oorlogen mocht beginnen en uitvoeren. Een onderneming die uiteindelijk aan corruptie ten onder ging. Maar de VOC wilde heersen, dus dat zal de reden zijn dat Balkie er naar opkijkt.
Wat is dat toch, dat Nederland zo nodig groot in de wereld wil zijn? Waar is dat voor nodig? Waarom kunnen we niet gewoon onze eigen boontjes doppen? Nee, we moeten "concureren"! Met het verleden als voorbeeld.
De oproep van Balkenende klinkt mij in de oren alsof Merkel in Duitsland zou zeggen weer te verlangen naar het Derde Rijk. Wat waren de Duitsers toen een trots volk! En ach, laten we de "tekortkomingen van onze voorvaders" maar vergeten. De geschiedenis is immers "inspirerend".
Balkenende is niet alleen een irritante houten klaas, hij is ook ronduit dom.

Genoeg reden voor een f*ck in de Dump:

Balkenende en de Gouden Eeuw

En dan nog een leuke vingeroefening (geen dubbelzinnigheid!): Miss World zonder valse wimpers, botox, gebitsverbouwing, boob-job, oorlogskleuren, hars of pincet:

Nep of nep
Gepost door Ongeletterde Boer rond 23:44 uur | Permalink


 

eXTReMe Tracker